top of page

Dit ben ik:
Ilse Ravestein

WhatsApp Image 2022-11-27 at 17.15.14 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-11-27 at 17.15_edited.jpg

Ik ben Ilse,  gediplomeerd energetisch therapeut  en moeder van 3 prachtige volwassen zoons. Daarnaast heb ik, net als ieder ander mens, inmiddels ook de nodige positieve en negatieve levenservaringen opgedaan

Diverse therapievormen heb ik door de jaren heen mogen ervaren. Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van coaching en lichaamswerk, waarbij het werken met energie me het gelukkigst maakt. Dit heeft ertoe bijgedragen dat ik me er nu van bewust ben, dat ik zelf een keuze heb en mezelf altijd weer kan afvragen hoe ik met pijn, angst en verdriet wil omgaan. Dat streven is er elke dag weer opnieuw. Ik heb ervoor gekozen om een blij mens te willen zijn!

Over mij

Koeknuffelen-0822.jpg

Mijn visie

Ieder mens verdient het om van tijd tot tijd te reflecteren op zijn of haar leven. Voer je nog de koers die je wil voeren? Loop je het pad dat voor jou is bedoeld?

 

Als je je daarvan weer bewust bent, voel je je een blijer mens. Door  overgave en acceptatie  ga je mee met de stroom van het leven. Hoef je niet langer te vervallen in twijfel en onzekerheid, maar kan de levensenergie weer stromen.

Van kind naar nu

Als hooggevoelig kind was mijn aanpassingsvermogen groot. Ik voelde me in mijn kindertijd als “Alice in Wonderland” met mooie dromen voor de toekomst. Toch zag ik ook steeds beter de wereld om me heen en stelde mijn moeder de vraag:  “Mama, waarom kijken alle grote mensen toch zo boos?”  

Als hooggevoelig, klein meisje verbaasde ik me hier over. Met het opgroeien en ervaren van het leven begreep ik dat de wereld er soms minder zonnig uit kon zien dan ik dacht dat het was.

Vanaf mijn kinderjaren ervaarde ook ik, door druk vanuit buitenaf, angsten, onzekerheden en gevoelens van eenzaamheid. Ik ervaarde een jarenlange worsteling in een relatie met een narcistisch en manipulatief persoon, maar wist mezelf uiteindelijk hieruit los te maken. Ik kon reflecteren op wat er al die tijd gebeurd was.

Veel kracht en liefde putte ik hierbij uit mijn rol als moeder. Ook gaf het zelfvertrouwen dat ik een eigen leven op kon bouwen. Ik vond werk, kocht een eigen woning en genoot van de liefdevolle mensen om me heen. Door het opdoen van nieuwe ervaringen ontdekte ik echter dat de ‘schijnbare veiligheid’ van het leven zoals ik dat toen leefde, niet hetgeen was waar mijn bezieling lag.

 

Voor mij was de keuze snel gemaakt toen ik de kans kreeg om een opleiding te gaan doen om te werken als energetisch therapeut. Ik ervaar het als een geschenk om healings te mogen geven aan mens en dier, waardoor zij zich zowel mentaal als fysiek beter kunnen gaan voelen. Mensen te coachen om ze naar hun gevoel te brengen, zodat ze van daaruit bewustere keuzes kunnen maken.

IMG_2530_edited.jpg
bottom of page